Yeni Kitap: Dilde, Fikirde ve İşte BİRLİK

kitap kapağı

Yeni kitabım: “Dilde, Fikirde ve İşte BİRLİK” Doğu Kitabevi Sosyologca serisinden çıkıyor.

Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, İsmail Gaspıralı: hem uzak hem yakın aydınlar! Dil, din, kadın, fikir, toplumsal eleştiri, Osmanlı’ya eleştiri ve geleceğin bağımsız ülkesini kurmak için gösterilen çaba!

Osmanlı’nın çöküşünün tartışıldığı dönem, Rusya’da yaşayan Türklerin varlık mücadelesinin görüldüğü dönem: çeşitli gruplaşmalar, siyasal örgütler, dernekler ve vakıflar: bu kargaşa içinde, bir çözüm umudunun arayışı içindeydiler. Çeşitli siyasal akımlar bu tartışmalarda etkisini göstermiş ve geleceğin bağımsız Türkiye’sini kurgulamaya çalışmışlardır.

Bu çalışma, tarihe yön vermiş yapıtları ve mücadeleleriyle; dört Türk aydınının, Türkiye’nin sarpa sarmış, karmaşıklaşmış ve emperyalizme sonuna kadar bağımlılaşmış yapısına karşı, tarihin ardından attıkları çığlıklarına tercüman olmak. Bu üç büyük Türk aydını, tarihte Türklerin umudunun bittiği, çöküş sürecine girildiği dönemde yol gösterici olmuştu. Ve her daim, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için yol göstermek üzere aramızdalar.


I.-Kemalist Devrim

II.-Eleştirel Akıl, Pozitif Bilimler ve Halkçılıkla Türkçülük

III.- Türk Dili Üzerine

IV.-Osmanlı’da İslamcılık Eleştirisi ve Laiklik Üzerine

V.-Türk Aydınının Ahlakı ve Varlık Nedeni

VI.-Doğu Devriminin Kaynakları ve Türkçü Sosyalist Mir Seyyit Sultan Galiyev

VII.-Tarihsel Gerçekliğin Yokedilmesi Çabası

VIII.-Kemalist Eğitim Modeli

VIII.-Türkçü Devrimcilerin Kısa Yaşamöyküleri

About kaanturhan

Yazar
Bu yazı Edebiyat, Siyaset içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın